ΠΩΛΗΣΗ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Κατηγορίες ελαιολάδων

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Extra Virgin Olive Oil). Η οξύτητά του είναι έως 0,8%. Ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας με τέλειο άρωμα και γεύση, που παράγεται από την πρώτη έκθλιψη των ελιών και μόνο με μηχανικές μεθόδους. Δεν περιέχει εξευγενισμένα ελαιόλαδα.

Παρθένο Ελαιόλαδο (Virgin Οlive Οil). Η οξύτητά του είναι έως 2%. Φυσικό ελαιόλαδο με καλή γεύση που παράγεται μόνο με μηχανικές μεθόδους. Δεν περιέχει εξευγενισμένα ελαιόλαδα.

Ελαιόλαδο Αποτελούμενο από Εξευγενισμένα Ελαιόλαδα και Παρθένα Ελαιόλαδα (Οlive Oil Composed of Refined Olive Oils and Virgin Olive oils). Μίγμα εξευγενισμένων και παρθένων ελαιολάδων με μέγιστη οξύτητα 1%. Στερείται συνήθως ισχυρής γεύσης.

Πυρηνέλαιο (Olive Pomace Oil) Μίγμα εξευγενισμένων πυρηνελαίων και πιθανώς παρθένων ελαιολάδων. Κατάλληλο για κατανάλωση αλλά καλύτερα να χρησιμοποιείται για μαγείρεμα.

Παρθένο ελαιόλαδο είναι αυτό που παράγεται από φυσικές μεθόδους και χωρίς καμιά χημική παρέμβαση.

Εξευγενισμένο ελαιόλαδο είναι αυτό στο οποίο έχει γίνει χημική παρέμβαση με σκοπό την βελτιστοποίησή της γεύσης του ή/και της σύστασής του σε οξέα.


ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – EXTRA VIRGIN OLIVE

Από τους αρχέγονους χρόνους καλλιεργείται το ιερό δέντρο της ελιάς στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Από τους καρπούς της παράγεται το ξακουστό » ελαιόλαδο της Λακωνίας». Ο συνδυασμός του κλίματος , του εδάφους και των εκλεκτών ποικιλιών Αθηνοελιάς , εξασφαλίζει την παραγωγή ελαιολάδου ανώτερης ποιότητας με χρυσοπράσινο χρώμα και φρουτώδες άρωμα. Η παραγωγή του γίνεται με φυσικές μεθόδους στο σύγχρονο ελαιουργείο της οικογένειας μας . Ο χρόνος που μεσολαβεί από την συγκομιδή ως την έκθλιψη είναι σύντομος ώστε να μην αλλοιώνονται τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.


Στο Καστόρι Λακωνίας θα βρείτε πολλούς παραγωγούς που πουλάνε εξτρα παρθένο ελαιόλαδο με 0,2 οξύτητα άριστης ποιότητας!! και βιολογικό σε πολύ καλές τιμές!

Πληροφορίες στα τοπικά Ελαιοτριβεία

Ελαιοτριβείο – Ο ΤΑΥΓΕΤΟΣ
Θεοφιλακης Στελιος
Καστόρειο – Σπάρτη – ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τηλέφωνο: 697 6622791

Ελαιοτριβείο – Καραγιάννης Αριστοτέλης Δ.
Πελλάνα, Καστόρειο , ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Κατηγορίες: Ελαιοτριβεία
Τηλέφωνο: 2731057005

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ
Βορδόνια, Καστόρειο , ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Κατηγορίες: Ελαιοτριβεία, Συνεταιρισμοί
Τηλέφωνο: 2731082382

Φιλιπποπουλος Ιωαννης – 0 ΦΑΣΑΡΙΑΣ
Πελλάνα , Καστόρειο , ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Κατηγορίες: Ελαιοτριβεία
Τηλέφωνο: 27310 57375

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.